0

OneNote – en digital anteckningsbok alltid till hands

Jedna uwaga

Att skapa och dela anteckningar, spara dem i molnet, samarbeta – allt detta och mer, erbjuds av OneNote. Applikationen, trots att den är ett funktionellt verktyg, underskattas den ofta. Vi presenterar därför möjligheterna med OneNote.

OneNote är en digital anteckningsbok som kännetecknas av ett intuitivt handhavande och som alltid kan vara till hands. Applikationen ger många möjligheter – från att hålla ordning på alla anteckningar, genom att spara tid till att samarbeta i realtid med vänner. Integration med OneDrive ger tillgång till anteckningar nästan från varje plats och enhet.

OneNotes huvudsakliga funktioner:

  • skapa en ny anteckningsbok
  • skapa anteckningar i en webbläsare
  • lägga till länkar
  • klistra in bilder och filmer
  • lägga till sidor
  • skapa tabeller
  • spara anteckningar
  • dela anteckningar online
  • samarbeta

onenote-and-office-lens-august-round-up-02

Med OneNote kan man sortera anteckningar, ge dem prioriteringar och ställa in påminnelser, samt föra några anteckningsböcker. Anteckningar kan göras med ett tangentbord eller genom att rita olika former som med en penna på ett papper. Utan mus kan man till exempel markera på kartan en rutt eller ett ställe som är värt att se. Anteckningar skrivna för hand kan omvandlas till text. OneNote innebär även snabb sökning eller skapande av webbklipp. Allt detta leder till ännu enklare avspegling av idéer. Genom att använda taggar och uppdelning i sektioner (t.ex. hem, arbete, skola) kan man nästan omedelbart hitta den nödvändiga anteckningen utan att slösa tid på tråkig sökning efter ett dokument som sparats på dator. OneNote möjliggör samarbete med alla personer – medarbetare, familjemedlemmar eller vänner. Med applikationen kan man följa och synkronisera ändringar från varje plats och enhet, dessutom eventuella ändringar sparas automatiskt.

 

OneNote-and-office-lens-sierpień-round-up-01

Ännu fler möjligheter

Microsoft nöjer sig inte med sin verksamhet, utan förbättrar sin lösning. OneNote avläser inte bara handstil, men också löser matematiska problem. Den kan även visa skapandeprocess för en handritning. Man kan också ändra också klippverktyget som gör det möjligt att spara sidor som bokmärken, att markera utvalda fragment av text eller bilder och därefter spara dem som separata anteckningar. Uppdatering av applikationen OneNote har gett ändringar för desktop version. Användare kan direkt bifoga pdf- eller docx-filer.

https://www.youtube.com/watch?v=1SKITC6lsL0

Avatar

Redakcja

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *